Isolatie IJsselstein

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in IJsselstein? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen als het dak isoleren en isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over isolatie IJsselstein. Denk aan topics als de spouw isoleren en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-ijsselstein-3401

 • Besparen op energiekosten
 • Minder tocht in huis
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Aantrekkelijke groene lening
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieUtrecht
GemeenteIJsselstein
Postcode3401
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31150 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl zie je de meest toegepaste toepassingen om je woning in IJsselstein te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in IJsselstein is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 750 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €210 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1825 en de potentiële besparing ligt op €265 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in IJsselstein kost doorgaans €4700. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11500. De winst is circa €880 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er verscheidene vaak toegepaste opties. Hieronder vermelden we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in IJsselstein (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en uiteraard een energiebewuste wereld? Woning IJsselstein isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2900 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal calculeren we de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in IJsselstein. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3950)
€805
(€5300)
€940
(€8750)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€220
(€2150)
€365
(€2700)
Spouwmuur€385
(€1675)
€470
(€2125)
€870
(€3275)
HR++ glas€215
(€2225)
€280
(€3650)
€380
(€4925)
isolatie ijsselstein 3401

Gangbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

FAQ voor de isolatiespecialist in IJsselstein?

Waarom mijn woning in IJsselstein isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij als Delta en NLE, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600 en geeft een besparing van €290 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende acties zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. In de box hieronder bekijk je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Karwei, Hubo, Formido, Gamma, Praxis, Multimate. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente IJsselstein

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 25 procent van de onkosten kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in IJsselstein een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.ijsselstein.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket IJsselstein
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in IJsselstein. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan IJsselstein wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in IJsselstein voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in IJsselstein. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een gezond leefklimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen