Isolatie Renswoude

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Renswoude? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren en isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder lees je waardevolle informatie over isolatie Renswoude. Dit kan gaan om thema’s als vloerisolatie en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-renswoude-3927

 • Aantrekkelijk rendement
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Minder CO-2 belasting
 • Voor elk budget
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieUtrecht
GemeenteRenswoude
Postcode3927
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3870 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina lees jij de meest toegepaste stappen om jullie woning in Renswoude te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Renswoude kan zeer goedkoop beginnend bij € 750 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €295 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten liggen rond €1950 en je bespaart al snel €210 op jaarbasis. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Renswoude kost +/- €4850. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1120. De besparing loopt op tot €730 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. Je profiteert van zo’n €760 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we diverse mogelijke opties. In het gedeelte hieronder praten we over de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Renswoude (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een duurzame toekomst? Woning Renswoude isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2975 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1100 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal check je de totale prijs op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Renswoude. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3700)
€865
(€7450)
€1240
(€8550)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€220
(€2000)
€360
(€3250)
Spouwmuur€270
(€1500)
€560
(€2000)
€920
(€3400)
HR++ glas€205
(€2400)
€285
(€3200)
€370
(€4775)
isolatie renswoude 3927

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Vragen voor een isolatiespecialist in Renswoude?

Waarom mijn woning in Renswoude isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Budget Energie en Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3675, dat betekent een winst van 350 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande acties zoals isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Onderstaand komen we met een handig overzicht van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Praxis, Karwei, Multimate, Hubo, Formido. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Renswoude

Door te profiteren van subsidies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer 25% van de factuur kan je terugvorderen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Renswoude een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.renswoude.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Renswoude
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Renswoude. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Op basis van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Renswoude wat in lijn is met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Onder andere geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Renswoude voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Renswoude. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen