Isolatie De Ronde Venen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in De Ronde Venen? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van de vliering of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je waardevolle informatie over isolatie De Ronde Venen. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals de garage isoleren en schijntocht. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-de-ronde-venen-3641

 • Besparen op energienota
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Tevens geluidsisolatie
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
Postcode3641
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand check je de meest populaire acties om je woning in De Ronde Venen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in De Ronde Venen is goed te betalen (vanaf ongeveer € 780 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €195 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De prijzen variëren rond €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €225 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in De Ronde Venen kost ongeveer €4650. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11400. Het rendement is grofweg €830 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we meerdere vaak toegepaste oplossingen. Hierna beoordelen we de populairste opties.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in De Ronde Venen (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en ook een milieuvriendelijke maatschappij? Woning De Ronde Venen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2575 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 per jaar. Op deze website ontdek je de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in De Ronde Venen. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4050)
€715
(€6550)
€1110
(€8400)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€295
(€2350)
€380
(€3150)
Spouwmuur€310
(€1325)
€510
(€2150)
€835
(€3100)
HR++ glas€235
(€2100)
€320
(€3950)
€395
(€4525)
isolatie de-ronde-venen 3641

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in De Ronde Venen?

Waarom mijn woning in De Ronde Venen isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide projecten als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze website tref je een samenvatting van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Formido, Multimate, Hubo, Karwei. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Ronde Venen

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus een kwart van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in De Ronde Venen een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.derondevenen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket De Ronde Venen
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in De Ronde Venen. Bekijk ook eens Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan De Ronde Venen wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in De Ronde Venen voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in De Ronde Venen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een comfortabel leefklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen