Isolatie Nieuwegein

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Nieuwegein? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties als bodemisolatie of radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Nieuwegein. We staan stil bij thema’s als deuren isoleren en schijntocht. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-nieuwegein-3431

 • Forse besparing mogelijk
 • Een prettig klimaat in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieUtrecht
GemeenteNieuwegein
Postcode3431
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3560 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€100,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand bekijk jij de meest toegepaste manieren om jouw woning in Nieuwegein te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nieuwegein is voordeling (vanaf zo’n € 850 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €285 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De kosten bedragen zo’n €1650 en het bespaart flink geld, tot wel €245, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nieuwegein kost zo’n €5650. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. Het voordeel loopt al gauw op tot €770 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Het voordeel is circa €950 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder kennen we meerdere interessante alternatieven. In het gedeelte hierna bespreken we de meest interessante opties.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Nieuwegein (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Nieuwegein isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2725 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 op jaarbasis. Hieronder bekijk je de totale kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuwegein. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3250)
€815
(€5800)
€1020
(€9000)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€265
(€2050)
€345
(€2950)
Spouwmuur€295
(€725)
€750
(€2450)
€840
(€3575)
HR++ glas€195
(€2675)
€300
(€4225)
€425
(€5200)
isolatie nieuwegein 3431

Professionele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Nieuwegein?

Waarom mijn woning in Nieuwegein isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3600 en geeft een besparing van €265 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse activiteiten als isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Onderstaand komen we met nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Multimate, Hornbach, Hubo, Praxis, Karwei. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nieuwegein

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 15% van de kosten zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Nieuwegein een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.nieuwegein.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nieuwegein
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Nieuwegein. Andere opties zijn Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? D.m.v. de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Nieuwegein wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, verouderde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Nieuwegein voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Nieuwegein. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een prettig klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen