Isolatie Woerden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Woerden? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. de vloer isoleren en tochtstrips of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je uitgebreide informatie over isolatie Woerden. Je komt meer te weten over items als vliering isoleren en de groene lening. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-woerden-3441

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Temperatuur in eigen hand
 • Een verantwoorde keuze
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3441
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop achterhaal jij de interessantste toepassingen om jullie woning in Woerden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Woerden is goed te betalen beginnend bij € 970 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De tarieven zijn zo’n €1950 en je profiteert van een besparing tot wel €185 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Woerden kost doorgaans €5550. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11800. Hiermee bespaar je plusminus €950 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook bestaan er diverse populaire werkzaamheden. Hieronder behandelen we de meest populaire opties.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Woerden (juni 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een bewuste gemeenschap? Woning Woerden isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2975 m3. Dat is dus al gauw €1050 (jaarlijks). Hierna check je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiebedrijf in Woerden. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3650)
€595
(€5100)
€1110
(€9950)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€250
(€1650)
€375
(€3250)
Spouwmuur€340
(€1725)
€480
(€2525)
€805
(€3375)
HR++ glas€220
(€1850)
€290
(€4025)
€355
(€5375)
isolatie woerden 3441

Interessante Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Woerden?

Waarom mijn woning in Woerden isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Greenchoice of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezond wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3925, waarbij u een besparing realiseert van €225 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande klussen zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hornbach, Praxis, Hubo, Multimate. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Woerden

Met hulp van opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 15 procent van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Woerden een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.woerden.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Woerden
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Woerden. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Woerden wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan komt u erachter wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Woerden voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Woerden. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een optimale leefomgeving en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen