Isolatie Houten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Houten? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. enkele acties als bijv. HR++ glas of warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je uiteenlopende informatie over isolatie Houten. We staan stil bij topics als radiatorfolie plaatsen en isolatieplan. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-houten-3991

 • Minder energielasten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3991
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3940 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Verderop check jij de interessantste onderdelen om jullie woning in Houten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Houten is interessant (plusminus € 710 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €265 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1750 en je bespaart al snel €215 per jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Houten kost plusminus €5600. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12600. Hiermee bespaar je grofweg €780 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er diverse alternatieve opties. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Houten (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en een groenere wereld? Woning Houten isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2400 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €900 p/jaar. Hierna ontdek je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Houten. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3850)
€735
(€5550)
€1150
(€8400)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€280
(€2000)
€360
(€3400)
Spouwmuur€315
(€1125)
€620
(€2050)
€945
(€3525)
HR++ glas€195
(€2925)
€285
(€3200)
€375
(€5350)
isolatie houten 3991

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Houten?

Waarom mijn woning in Houten isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Budget Energie of Qurrent, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3975, dat betekent een winst van 275 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide projecten als gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze pagina bekijk je een samenvatting van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hubo, Hornbach, Multimate, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Houten

Mede door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 25 procent van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Houten extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.houten.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Houten
Het is duidelijk: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Houten. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Door middel van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Houten wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Houten voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Houten. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam warm huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen