Isolatie Amersfoort

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Amersfoort? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld vliering isoleren en isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze website komen we met nuttige informatie over isolatie Amersfoort. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals isolatie van verwarmingsbuizen en subsidie Isolatie april 2024. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-amersfoort-3802

 • Snel terugverdiend
 • Een optimaal leefklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Minder ongedierte
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3802
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje zie je de interessantste manieren om een woning in Amersfoort te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Amersfoort is goed te betalen (om en nabij de € 770 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €260 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn ongeveer €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €245 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, PUR schuim, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Amersfoort kost plusminus €5700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €950. De potentiële besparing ligt op €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Je profiteert van grofweg €950 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we diverse aantrekkelijke alternatieven. In het gedeelte hierna praten we over de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Amersfoort (april 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of wellicht een groenere maatschappij? Woning Amersfoort isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2600 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €825 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de uiteindelijke kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Amersfoort. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3400)
€755
(€5650)
€1230
(€9500)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€220
(€1750)
€375
(€2750)
Spouwmuur€355
(€775)
€460
(€2800)
€940
(€3350)
HR++ glas€235
(€2875)
€315
(€3075)
€365
(€5125)
isolatie amersfoort 3802

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Amersfoort?

Waarom mijn woning in Amersfoort isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Greenchoice of NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3225 en besparen tot €315 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op basis daarvan zie je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grote maatregelen als isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hierna tref je meer info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Multimate, Karwei, Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Amersfoort

Dankzij subsidies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n een kwart van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Amersfoort een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.amersfoort.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Amersfoort
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Amersfoort. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? D.m.v. de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Amersfoort wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verouderde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Amersfoort voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Amersfoort. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen resulteren in een aangenaam en prettig klimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen