Isolatie Bunschoten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bunschoten? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie binnenkant gevel en schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze website check je uiteenlopende informatie over isolatie Bunschoten. Dit kan gaan om onderwerpen als tochtprofielen en ventilatieroosters. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-bunschoten-3751

 • Lagere energiekosten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Verantwoorde investering
 • Houdt geluid tegen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Postcode3751
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje achterhaal je de meest rendabele methodes om jouw woning in Bunschoten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bunschoten kan erg voordelig (om en nabij de € 850 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €190 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1625 en de potentiële besparing ligt op €270 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, glaswol, folie, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bunschoten kost om en nabij de €5850. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €13100. Hiermee bespaar je zo’n €810 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we verscheidene rendabele alternatieven. Hieronder behandelen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Bunschoten (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en ook een CO-2 reducerende samenleving? Woning Bunschoten isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2025 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1000 per jaar. Hierna berekenen we de uiteindelijke kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Bunschoten. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3550)
€745
(€6900)
€1170
(€8250)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€270
(€1600)
€350
(€3300)
Spouwmuur€185
(€1550)
€590
(€2075)
€780
(€3575)
HR++ glas€215
(€2700)
€290
(€3800)
€365
(€5025)
isolatie bunschoten 3751

Erkende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Vragen voor een isolatiespecialist in Bunschoten?

Waarom mijn woning in Bunschoten isoleren?

Een solide woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3825 en dat levert gemiddeld op €220 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Diepgaande werkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze website vind je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Praxis, Formido, Gamma, Karwei, Multimate, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Bunschoten

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25% van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Bunschoten een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.bunschoten.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Bunschoten
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Bunschoten. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Bunschoten wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Bunschoten voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Bunschoten. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen