Isolatie Woudenberg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Woudenberg? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij haalbare maatregelen zoals HR++ glas en schuimstrips kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website tref je uitgebreide informatie over isolatie Woudenberg. We bespreken onderwerpen als de bodem isoleren en energiebespaarlening. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-woudenberg-3931

 • Interessante terugverdientijd
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Ook geluidsdicht
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieUtrecht
GemeenteWoudenberg
Postcode3931
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website check jij de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Woudenberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Woudenberg is financieel toegankelijk (al vanaf € 780 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €270 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten bedragen zo’n €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €210, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, icynene, glaswol, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Woudenberg kost zo’n €5650. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13200. Hiermee bespaar je ongeveer €840 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we nog een aantal alternatieve opties. Hieronder bespreken we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Woudenberg (juni 2024)?

Wil jij lagere energielasten of een groenere samenleving? Woning Woudenberg isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2125 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna check je de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Woudenberg. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3800)
€655
(€5900)
€1000
(€9750)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€240
(€2650)
€385
(€2750)
Spouwmuur€290
(€1350)
€700
(€2775)
€870
(€3175)
HR++ glas€250
(€2675)
€335
(€3775)
€380
(€4575)
isolatie woudenberg 3931

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Woudenberg?

Waarom mijn woning in Woudenberg isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij zoals Eneco en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900, waarbij u een besparing realiseert van €240 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Vandaar ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande maatregelen als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze pagina check je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Praxis, Formido, Karwei, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Woudenberg

Door de ondersteuning van een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 25 procent van de kosten mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Woudenberg een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.woudenberg.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Woudenberg
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Woudenberg. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door middel van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Woudenberg wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Woudenberg voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Woudenberg. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een optimaal klimaat in huis en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen