Isolatie Leusden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Leusden? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met haalbare maatregelen zoals spouwmuren isoleren of kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je nuttige informatie over isolatie Leusden. We staan stil bij thema’s als isolatie van de schuur en purschuim. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-leusden-3831

 • Structureel lagere energiekosten
 • Weinig last meer van vocht
 • Goed voor het milieu
 • Voor elk budget
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieUtrecht
GemeenteLeusden
Postcode3831
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna vind je de aantrekkelijkste acties om een woning in Leusden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Leusden is goedkoop (vanaf plusminus € 860 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €185 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten variëren rond €1650 en de potentiële besparing ligt op €190 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Leusden kost +/- €5650. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €960. De besparing loopt op tot €820 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Dit levert op circa €990 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens zien we allerlei mogelijke opties. Hierna bespreken we de populairste opties.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Leusden (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of een CO-2 reducerende toekomst? Woning Leusden isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2800 m3. Dat komt neer op €1100 per jaar. Op deze website check je de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Leusden. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3350)
€645
(€4950)
€1140
(€9450)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€295
(€2550)
€340
(€3200)
Spouwmuur€185
(€1325)
€470
(€2575)
€875
(€3325)
HR++ glas€215
(€2625)
€315
(€3450)
€405
(€4575)
isolatie leusden 3831

Interessante Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Meer weten over de isolatiespecialist in Leusden?

Waarom mijn woning in Leusden isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij als Energiedirect of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Verder biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3300, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze website tref je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Multimate, Karwei, Hubo, Praxis. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: is erg brandbaar

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leusden

Door subsidies wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer een kwart van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Leusden een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leusden.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leusden
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Leusden. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Op basis van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Leusden wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Leusden voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Leusden. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties leiden tot een comfortabel wooncomfort en veel minder stookkosten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen