Isolatie Lopik

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Lopik? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij enkele acties als de vloer isoleren of warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Lopik. Dit kan gaan om thema’s als vloerisolatie en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-lopik-3411

 • Een structureel lagere energierekening
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Goed bezig voor het milieu
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3411
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website tref jij de populairste stappen om jouw woning in Lopik te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lopik is goedkoop (vanaf plusminus € 850 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €210 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De tarieven bedragen zo’n €1925 en het rendement ligt op zo’n €195 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Lopik kost +/- €5500. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. De besparing loopt op tot €770 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €13300. De winst is ong. €930 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zijn er allerlei mogelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Lopik (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Lopik isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2875 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 per 12 maanden. Onderstaand tref je de totale kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Lopik. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4050)
€775
(€5600)
€1130
(€8000)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€290
(€1900)
€325
(€3450)
Spouwmuur€255
(€1200)
€650
(€2100)
€810
(€3200)
HR++ glas€250
(€2225)
€335
(€3300)
€435
(€4525)
isolatie lopik 3411

Gangbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Meer weten over de isolatiespecialist in Lopik?

Waarom mijn woning in Lopik isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Energiedirect en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3450, waarbij u een besparing realiseert van €330 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende projecten zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze pagina bekijk je meer info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Hornbach, Hubo, Praxis, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lopik

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 15 procent van de factuur kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Lopik een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.lopik.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Lopik
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Lopik. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Dankzij tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Lopik wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verrotte muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Lopik voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Lopik. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen