Isolatie Eemnes

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Eemnes? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een paar maatregelen zoals muren isoleren en radiatorfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hierna vind je diverse informatie over isolatie Eemnes. Bijvoorbeeld zaken als bodemisolatie en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-eemnes-3755

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Meer stilte in huis
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieUtrecht
GemeenteEemnes
Postcode3755
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand zie je de meest populaire onderdelen om jouw woning in Eemnes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Eemnes is voordeling (om en nabij de € 770 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €195 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De onkosten fluctueren rond de €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €230 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiechape, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Eemnes kost je zo’n €5400. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €990. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11500. Je profiteert van zo’n €990 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog een aantal alternatieve opties. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Eemnes (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of bijdragen aan een groenere samenleving? Woning Eemnes isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2050 m3. Dat komt neer op €1150 p/jaar. Hierna vind je de totale prijs in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Eemnes. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3650)
€585
(€7250)
€1140
(€8600)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€210
(€2500)
€305
(€3000)
Spouwmuur€365
(€1350)
€610
(€2225)
€950
(€3375)
HR++ glas€200
(€2575)
€290
(€4075)
€360
(€5000)
isolatie eemnes 3755

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Eemnes?

Waarom mijn woning in Eemnes isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Greenchoice en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3025 en besparen tot €305, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende werkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je praktische info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hornbach, Formido, Karwei, Hubo, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Eemnes

Door subsidies wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 25% van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Eemnes een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.eemnes.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Eemnes
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Eemnes. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Eemnes wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, oude muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Eemnes voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Eemnes. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen