Isolatie Rhenen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Rhenen? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals vloerisolatie of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna vind je uitgebreide informatie over isolatie Rhenen. Bijvoorbeeld vraagstukken over isolatie van de buitengevel en K-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-rhenen-3911

 • Flinke besparing
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieUtrecht
GemeenteRhenen
Postcode3911
Netnummer0317 (+31317)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje achterhaal je de meest rendabele manieren om een woning in Rhenen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Rhenen kan erg voordelig (ongeveer € 740 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €255 op jaarbasis (prijzen december 2021).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven variëren rond €2000 en het bespaart circa €265 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Rhenen kost om en nabij de €4800. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €13400. De winst is pakweg €780, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er nog enkele alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hierna benoemen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Rhenen (december 2021)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en natuurlijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Rhenen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2700 m3. Dat komt neer op €925 per jaar. Op deze website ontdek je de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Rhenen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4050)
€885
(€5100)
€1000
(€8800)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€290
(€2450)
€365
(€3150)
Spouwmuur€395
(€1200)
€520
(€2175)
€900
(€3650)
HR++ glas€245
(€1825)
€270
(€3925)
€350
(€4775)
isolatie rhenen 3911

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Rhenen?

Waarom mijn woning in Rhenen isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3050 en dat bespaart tot €330 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Vandaar zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. In de box hieronder tref je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Praxis, Hubo, Hornbach, Karwei, Gamma, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Rhenen

Mede door subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 25% van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Rhenen een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.rhenen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Rhenen
Het is evident: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Rhenen. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Middels de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Rhenen wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minutes.

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Rhenen voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Rhenen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een gezond leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente