Isolatie De Bilt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in De Bilt? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Via een isolatiemaatregel zoals de gevel isoleren en isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hierna bekijk je uitgebreide informatie over isolatie De Bilt. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie van de vloer en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-de-bilt-3730

 • Besparen op energiekosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Meer stilte in huis
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3730
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop ontdek jij de meest rendabele manieren om je woning in De Bilt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in De Bilt kan erg voordelig (vanaf plusminus € 730 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €245 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De kosten liggen rond €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €265 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in De Bilt kost doorgaans €5650. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1100. De besparing loopt op tot €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12900. Daarmee bespaar je circa €770 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er nog enkele aantrekkelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage isoleren: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in De Bilt (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en uiteraard een CO-2 reducerende maatschappij? Woning De Bilt isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2850 m3. De besparing komt neer op €1225 per jaar. Op deze website bekijk je de verwachte kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in De Bilt. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3650)
€715
(€6300)
€1110
(€9300)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€270
(€1950)
€310
(€3100)
Spouwmuur€215
(€1600)
€500
(€2150)
€855
(€3675)
HR++ glas€205
(€2750)
€340
(€3275)
€375
(€4950)
isolatie de-bilt 3730

Gangbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Meer weten over de isolatiespecialist in De Bilt?

Waarom mijn woning in De Bilt isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Delta of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3050 en besparen tot €270 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Hierdoor analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke acties als dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Hieronder bekijk je praktische info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Multimate, Formido, Praxis, Karwei. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Bilt

Met hulp van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 20% van de offerte mag je terugvragen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in De Bilt een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.debilt.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Bilt
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten door je huis te isoleren. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in De Bilt. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Dankzij ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan De Bilt wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in De Bilt voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in De Bilt. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en structureel lagere energielasten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen