Isolatie Montfoort

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Montfoort? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen als bijv. isolatie van buitenmuren of tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna bekijk je diverse informatie over isolatie Montfoort. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals kieren dichten en schijntocht. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-montfoort-3417

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Zet het milieu op 1
 • Ook geluidswerend
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieUtrecht
GemeenteMontfoort
Postcode3417
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31390 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina tref jij de meest rendabele acties om een woning in Montfoort te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Montfoort is goed te betalen (al vanaf € 890 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €190 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen liggen rond €1675 en de winst ligt rond de €240 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Montfoort kost om en nabij de €5000. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1050. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13100. Dit levert op ongeveer €890 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we meerdere rendabele alternatieven. Hieronder benoemen we de populairste opties.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Montfoort (april 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening of een energiebewuste toekomst? Woning Montfoort isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder check je de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Montfoort. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3500)
€775
(€5800)
€1250
(€8350)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€225
(€2150)
€305
(€3600)
Spouwmuur€365
(€775)
€680
(€2500)
€940
(€3450)
HR++ glas€200
(€2600)
€295
(€4225)
€405
(€4550)
isolatie montfoort 3417

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Montfoort?

Waarom mijn woning in Montfoort isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Budget Energie of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3200 en dat bespaart tot €250 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Vandaar analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Onderstaand check je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Hornbach, Multimate, Karwei, Formido. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Montfoort

Door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 15% van de offerte mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Montfoort een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.montfoort.nl voor opties in april 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Montfoort
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Montfoort. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Montfoort wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Montfoort voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Montfoort. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een comfortabel wooncomfort en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen