Isolatie Soest

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Soest? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? D.m.v. een paar maatregelen als isolatie van de binnengevel of isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je nuttige informatie over isolatie Soest. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals de garage isoleren en houten vloer isoleren. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-soest-3761

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Je kunt veel zelf doen
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieUtrecht
GemeenteSoest
Postcode3761
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest interessante methodes om je woning in Soest te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Soest is betaalbaar (om en nabij de € 850 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €230 per jaar (kosten december 2021).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn gemiddeld €1725 en je profiteert van een besparing tot wel €230, ieder jaar weer. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Soest kost om en nabij de €4900. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Je profiteert van circa €800, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we verschillende vaak toegepaste opties. In de volgende paragraaf behandelen we de meest populaire opties.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Soest (december 2021)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of wellicht een bewuste wereld? Woning Soest isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1450 per 12 maanden. Op deze pagina bekijk je de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Soest. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3850)
€605
(€6450)
€1050
(€8000)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€285
(€2200)
€335
(€2750)
Spouwmuur€235
(€1525)
€700
(€2775)
€795
(€3300)
HR++ glas€245
(€2675)
€310
(€3250)
€360
(€4850)
isolatie soest 3761

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Vragen voor een isolatiespecialist in Soest?

Waarom mijn woning in Soest isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3175, dat betekent een winst van 260 per jaar. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende investeringen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, bestellen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze pagina bekijk je meer info over de meest populaire soorten. Te koop bij erkende bouwmarkten als Karwei, Formido, Multimate, Hornbach, Hubo, Praxis. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Soest

Met hulp van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Soest extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.soest.nl voor opties in december 2021.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Soest
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Soest. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Soest wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minutes.

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Soest voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Soest. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente