Isolatie Utrecht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Utrecht? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een investering zoals de garage isoleren en radiatorisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Utrecht. We bespreken thema’s als je spouwmuur isoleren en glaswol. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-utrecht-3500

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een optimaal wooncomfort
 • Kies voor duurzame warmte
 • Dempt het geluid
 • Toekomstbestendig

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3500
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3760 M3
Stroomverbruik kWh2500 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Hierna achterhaal jij de meest interessante acties om jouw woning in Utrecht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Utrecht is betaalbaar (rond de € 920 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €290 op jaarbasis (tarieven december 2023).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1775 en het rendement ligt op zo’n €215 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Utrecht kost zo’n €5500. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. De potentiële besparing ligt op €810 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11600. Je profiteert van grofweg €920 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast onderscheiden we verschillende interessante mogelijkheden. In het gedeelte hierna benoemen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Utrecht (december 2023)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en een energiezuinige wereld? Woning Utrecht isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2550 m3. Dat komt neer op €1425 op jaarbasis. Op deze website calculeren we de totale kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Utrecht. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3450)
€845
(€6500)
€960
(€8450)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€285
(€1650)
€325
(€2900)
Spouwmuur€225
(€1675)
€610
(€2175)
€815
(€3250)
HR++ glas€200
(€1900)
€280
(€3175)
€395
(€4625)
isolatie utrecht 3500

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Utrecht?

Waarom mijn woning in Utrecht isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Budget Energie en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3650 en dat bespaart tot €210 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige klussen als isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Hierna ontdek je meer info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Karwei, Gamma, Formido, Hubo, Multimate, Hornbach. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Utrecht

Mede door een subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 20 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Utrecht extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.utrecht.nl voor opties in december 2023.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Utrecht
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Utrecht. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Utrecht wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Utrecht voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Utrecht. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen leiden tot een optimale leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen