Isolatie Zeist

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Zeist? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? D.m.v. een investering zoals isolatie van de bodem of isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Zeist. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals tochtwering en energie besparen tips. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-zeist-3701

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Goed voor het klimaat
 • Tevens geluidsisolatie
 • Hogere woningwaarde

ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3701
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl check jij de populairste manieren om je woning in Zeist te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zeist is interessant (al vanaf +/- € 910 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €185 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn zo’n €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Zeist kost zo’n €5450. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Het rendement is pakweg €830 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we diverse alternatieve mogelijkheden. Hieronder vermelden we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Zeist (juli 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en ook een milieuvriendelijke toekomst? Woning Zeist isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2775 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal vind je de verwachte kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Zeist. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3750)
€665
(€5200)
€980
(€9300)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€285
(€2650)
€395
(€2800)
Spouwmuur€315
(€750)
€710
(€2325)
€815
(€3600)
HR++ glas€220
(€2950)
€340
(€3325)
€380
(€5225)
isolatie zeist 3701

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Vragen voor een isolatiespecialist in Zeist?

Waarom mijn woning in Zeist isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Powerpeers, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3700, waarbij u een besparing realiseert van €255 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke projecten zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. In de box hieronder vind je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Hubo, Multimate, Karwei, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zeist

Door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20 procent van de offerte mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Zeist een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.zeist.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Zeist
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Zeist. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met het advies hieronder kom je met een isolatieplan Zeist wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Zeist voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Zeist. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen