Isolatie Vianen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Vianen? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een paar maatregelen als isolatie van de vloer of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hierna bekijk je belangrijke informatie over isolatie Vianen. Je leest uitvoerig over items als de bodem isoleren en koudebruggen. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-vianen-4131

 • Snelle terugverdientijd
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode4131
Netnummer0347 (+31347)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl zie je de meest interessante werkzaamheden om een woning in Vianen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vianen is goedkoop (vanaf € 970 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn zo’n €1800 en het bespaart circa €190, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Vianen kost gemiddeld €4900. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. De winst is circa €980, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast noemen we meerdere aantrekkelijke oplossingen. Hieronder beoordelen we de populairste vormen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Vianen (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of wellicht een bewuste wereld? Woning Vianen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2975 m3. Dat is dus al gauw €1025 per jaar. Op deze pagina komen we met de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Vianen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4150)
€735
(€7000)
€1010
(€8100)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€250
(€2250)
€345
(€3550)
Spouwmuur€200
(€825)
€530
(€1950)
€905
(€3200)
HR++ glas€210
(€1975)
€320
(€4200)
€410
(€5400)
isolatie vianen 4131

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Meer weten over de isolatiespecialist in Vianen?

Waarom mijn woning in Vianen isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Essent en Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3225, waarbij u een besparing realiseert van €305 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide acties als vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je meer info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Vianen

Door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n een kwart van de kosten mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Vianen een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.vianen.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Vianen
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Vianen. Bekijk ook eens Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met behulp van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Vianen wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Vianen voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Vianen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat en een significant lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen