Isolatie Baarn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Baarn? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld plat dak isoleren of isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website check je diverse informatie over isolatie Baarn. Dit kan gaan om vraagstukken over dubbel glas en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-baarn-3741

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een prettig leefklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Je kunt veel zelf doen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieUtrecht
GemeenteBaarn
Postcode3741
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina achterhaal jij de meest populaire werkzaamheden om een woning in Baarn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Baarn is aantrekkelijk beginnend bij € 800 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De prijzen bedragen zo’n €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Baarn kost gemiddeld €5900. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1150. De besparing loopt op tot €820 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Daarmee bespaar je om en nabij €790, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er nog enkele rendabele uitvoeringen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Baarn (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of een energiezuinige wereld? Woning Baarn isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl vind je de gemiddelde kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Baarn. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per type zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3500)
€735
(€6150)
€1090
(€9950)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€175
(€2400)
€335
(€3000)
Spouwmuur€270
(€875)
€630
(€2075)
€785
(€3575)
HR++ glas€225
(€2975)
€275
(€3350)
€360
(€4825)
isolatie baarn 3741

Interessante Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Baarn?

Waarom mijn woning in Baarn isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900, waarbij u een besparing realiseert van €335, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op deze pagina tref je kort & bondige info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Praxis, Hornbach, Gamma, Karwei, Multimate, Formido. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Baarn

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa een kwart van de kosten mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Baarn een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.baarn.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Baarn
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Baarn. Bekijk ook eens de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Met het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Baarn wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Baarn voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Baarn. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen