Isolatie Bunnik

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bunnik? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van enkele acties zoals schuin dak isoleren of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder check je uiteenlopende informatie over isolatie Bunnik. We gaan aan de slag met thema’s als dubbel glas en glaswol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-bunnik-3704

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een aangename leefomgeving
 • Duurzame investering
 • Je kunt klein beginnen
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3704
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website zie je de interessantste manieren om jouw woning in Bunnik te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bunnik is betaalbaar (vanaf ongeveer € 970 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De prijzen zijn zo’n €1800 en het rendement ligt op zo’n €215, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Bunnik kost je zo’n €5300. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1210. Het rendement is al snel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12500. Hiermee bespaar je grofweg €950 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we verschillende populaire alternatieven. In het volgende overzicht praten we over de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Bunnik (juli 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of een energiezuinige samenleving? Woning Bunnik isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2000 m3. Dat is dus al gauw €1200 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Bunnik. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3150)
€795
(€5000)
€1120
(€8050)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€235
(€2550)
€355
(€3600)
Spouwmuur€355
(€1625)
€470
(€2600)
€890
(€3500)
HR++ glas€215
(€2750)
€325
(€3775)
€365
(€4875)
isolatie bunnik 3704

Erkende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Bunnik?

Waarom mijn woning in Bunnik isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Eneco en Nuon, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3550 en besparen tot €200 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Vandaar check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Ingrijpende werkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze pagina komen we met een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Praxis, Multimate, Karwei, Formido, Gamma, Hornbach. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bunnik

Mede door een subsidie wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 25 procent van de kosten mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Bunnik extra geld beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.bunnik.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bunnik
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Bunnik. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Middels het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bunnik wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Bunnik voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Bunnik. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een aangename leefomgeving en veel lagere gaskosten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen