Isolatie Veenendaal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Veenendaal? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Middels een isolatiemaatregel als isolatie van de vliering en isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je belangrijke informatie over isolatie Veenendaal. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de vliering en glaswol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-veenendaal-3901

 • Lagere energierekening
 • Een gezond leefklimaat
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Beschermt ook tegen brand
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieUtrecht
GemeenteVeenendaal
Postcode3901
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf tref je de interessantste methodes om je woning in Veenendaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Veenendaal is voordeling (vanaf ongeveer € 720 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De kosten zijn ongeveer €1750 en het bespaart circa €225 p/jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, dekens, glaswol, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Veenendaal kost plusminus €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Dit levert op plusminus €880 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er allerlei vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hieronder bespreken we de populairste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Veenendaal (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en een energiebewuste gemeenschap? Woning Veenendaal isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2050 m3. Dat komt neer op €1450 per jaar. Hieronder bekijk je de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Veenendaal. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4250)
€685
(€5500)
€920
(€9250)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€195
(€2200)
€300
(€2700)
Spouwmuur€355
(€1275)
€540
(€1900)
€780
(€3200)
HR++ glas€220
(€2275)
€310
(€4000)
€375
(€4875)
isolatie veenendaal 3901

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Vragen voor een isolatiespecialist in Veenendaal?

Waarom mijn woning in Veenendaal isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij als Budget Energie en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3350, dat betekent een winst van 300 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grootse klussen als isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze pagina lees je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Multimate, Karwei, Formido, Hubo, Hornbach. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Veenendaal

Door een subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg een kwart van de kosten mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Veenendaal extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.veenendaal.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Veenendaal
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Veenendaal. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Op basis van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Veenendaal wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Veenendaal voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Veenendaal. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een prettig wooncomfort en bespaart veel energie. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen