Isolatie Oudewater

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Oudewater? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een aantal stappen als bijv. isolatie van de gevel en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder bekijk je waardevolle informatie over isolatie Oudewater. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals dakisolatie en glaswol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-oudewater-3421

 • Uitstekend rendement
 • Een prettig leefklimaat
 • Groene investering
 • Kan snel aangebracht worden
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3421
Netnummer0348 (+31348)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf achterhaal jij de meest interessante onderdelen om jouw woning in Oudewater te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oudewater is interessant (vanaf ongeveer € 950 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €250 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De kosten fluctueren rond de €1750 en de potentiële besparing ligt op €285 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Oudewater kost +/- €5450. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1130. De besparing loopt op tot €750 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Je profiteert van ongeveer €920 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we meerdere alternatieve opties. Hieronder benoemen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Oudewater (juli 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een groenere maatschappij? Woning Oudewater isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 p/jaar. Onderstaand kijken we naar de gemiddelde kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Oudewater. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4100)
€605
(€6750)
€910
(€8900)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€195
(€2450)
€305
(€3500)
Spouwmuur€385
(€1200)
€440
(€2575)
€930
(€3500)
HR++ glas€245
(€2400)
€320
(€3350)
€370
(€5200)
isolatie oudewater 3421

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Oudewater?

Waarom mijn woning in Oudewater isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Essent of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3700, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor achterhaal je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide projecten als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Gamma, Formido, Hubo, Praxis. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oudewater

Door de ondersteuning van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 15 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Oudewater een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.oudewater.nl voor opties in juli 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Oudewater
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Oudewater. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Oudewater wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Oudewater voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Oudewater. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren in een gezond wooncomfort en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen