Isolatie Garminge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Garminge? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren of isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hierna komen we met diverse informatie over isolatie Garminge. We zoomen in op zaken als verwarmingsbuizen isoleren en schijntocht. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-garminge-9438

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Verantwoorde investering
 • Voor iedere portemonnee
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9438
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze website ontdek je de meest toegepaste toepassingen om jullie woning in Garminge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Garminge kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 930 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €270 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €230, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Garminge kost +/- €4700. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1120. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Het rendement is ongeveer €780, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook onderscheiden we diverse rendabele uitvoeringen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Garminge (mei 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en een bewuste maatschappij? Woning Garminge isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 p/jaar. Hierna kijken we naar de uiteindelijke kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Garminge. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3450)
€795
(€6950)
€1000
(€8550)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€245
(€2400)
€380
(€3200)
Spouwmuur€235
(€1400)
€540
(€2025)
€825
(€3525)
HR++ glas€190
(€2725)
€295
(€4000)
€445
(€5150)
isolatie garminge 9438

Interessante Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

FAQ voor de isolatiespecialist in Garminge?

Waarom mijn woning in Garminge isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3025 en besparen tot €225 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide projecten zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je praktische info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Hubo, Multimate, Karwei, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Drenthe

Dankzij een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 25% van de kosten zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Garminge een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.middendrenthe.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Drenthe
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Garminge. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Garminge wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Garminge voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Garminge. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een comfortabel leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen