Isolatie Wijster

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Wijster? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een aantal stappen als isolatie van de schuur en deuren isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website komen we met bruikbare informatie over isolatie Wijster. We zoomen in op onderwerpen als radiatorfolie plaatsen en isolatieplan. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-wijster-9418

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Tevens geluidsisolatie
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9418
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand check je de meest rendabele werkzaamheden om jullie woning in Wijster te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wijster is interessant (vanaf plusminus € 930 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €285 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn zo’n €1800 en de besparing loopt op tot €200 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Wijster kost je zo’n €4450. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1040. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12200. Daarmee bespaar je ongeveer €880 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er diverse populaire opties. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Wijster (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en uiteraard een groenere wereld? Woning Wijster isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2000 m3. De besparing komt neer op €1025 per jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de hoogte van de investering op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Wijster. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4000)
€765
(€5750)
€1090
(€9850)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€235
(€1800)
€360
(€3100)
Spouwmuur€315
(€1625)
€560
(€2675)
€845
(€3475)
HR++ glas€205
(€2375)
€340
(€3900)
€400
(€4850)
isolatie wijster 9418

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Meer weten over de isolatiespecialist in Wijster?

Waarom mijn woning in Wijster isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Essent of Oxxio, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Mede geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3025 en besparen tot €220, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige investeringen als isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met een samenvatting van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Formido, Praxis, Gamma, Hornbach. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Drenthe

Door subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 25% van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Wijster een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.middendrenthe.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Drenthe
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Wijster. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Wijster wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Via een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Wijster voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Wijster. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam leefklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een prettige leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen