Isolatie Hijken

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hijken? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een isolatiemaatregel als triple glas en verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand vind je diverse informatie over isolatie Hijken. Je kunt denken aan zaken als vliering isoleren en glaswol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-hijken-9415

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9415
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl achterhaal je de meest interessante manieren om je woning in Hijken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hijken kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 850 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €285 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De prijzen zijn ongeveer €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €280 per jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hijken kost gemiddeld €5100. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1040. De besparing loopt op tot €760 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. Je profiteert van zo’n €990 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we nog enkele interessante oplossingen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Hijken (mei 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiezuinige samenleving? Woning Hijken isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2575 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 per 12 maanden. Hierna berekenen we de uiteindelijke kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Hijken. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3050)
€785
(€6800)
€1050
(€9350)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€215
(€2100)
€330
(€2900)
Spouwmuur€235
(€1575)
€630
(€2150)
€935
(€3525)
HR++ glas€225
(€2225)
€280
(€3500)
€370
(€4850)
isolatie hijken 9415

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Hijken?

Waarom mijn woning in Hijken isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Engie of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3275 en geeft een besparing van €215 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Onderstaand lees je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Midden-Drenthe

Mede door subsidies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 15% van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Hijken een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.middendrenthe.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Drenthe
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Hijken. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Op basis van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Hijken wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hijken voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Hijken. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een aangenaam warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen