Isolatie Balinge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Balinge? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op deze website komen we met waardevolle informatie over isolatie Balinge. We zoomen in op onderwerpen als isolerende kozijnen en deuren en warmtelekken. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-balinge-9437

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Een optimaal wooncomfort
 • Kies voor een beter milieu
 • Ook akoestische isolatie
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9437
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand achterhaal je de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Balinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Balinge is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 810 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €220 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven bedragen zo’n €1850 en het rendement ligt op zo’n €285 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Balinge kost ongeveer €4950. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11400. Het voordeel is om en nabij €810 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er verscheidene mogelijke oplossingen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Balinge (mei 2024)?

Wil jij lagere energielasten of bijdragen aan een bewuste toekomst? Woning Balinge isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2050 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Balinge. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4000)
€885
(€6150)
€1230
(€9700)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€270
(€2200)
€350
(€2950)
Spouwmuur€225
(€1175)
€680
(€2525)
€815
(€3050)
HR++ glas€210
(€1825)
€320
(€3025)
€355
(€5200)
isolatie balinge 9437

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

FAQ voor de isolatiespecialist in Balinge?

Waarom mijn woning in Balinge isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Greenchoice of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3850, waarbij u een besparing realiseert van €230 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Zo komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina tref je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Hubo, Multimate, Karwei, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Drenthe

Door gebruik te maken van subsidies wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 25% van de factuur kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Balinge een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.middendrenthe.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Drenthe
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Balinge. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Middels tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Balinge wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Balinge voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Balinge. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen