Isolatie Smilde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Smilde? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een investering zoals spouwmuren isoleren of radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal vind je belangrijke informatie over isolatie Smilde. We zoomen in op zaken als isolatie van de binnengevel en houten vloer isoleren. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-smilde-9422

 • Investering snel terugverdiend
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Snel te plaatsen
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9422
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de meest populaire manieren om een woning in Smilde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Smilde is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 870 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn ongeveer €1725 en je bespaart al snel €255, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Smilde kost gemiddeld €4650. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Het rendement is al snel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12100. Het rendement is pakweg €950, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we nog meer vaak toegepaste werkzaamheden. In de volgende paragraaf benoemen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Smilde (mei 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een groenere samenleving? Woning Smilde isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2200 m3. Dat komt neer op €875 p/jaar. Hieronder komen we met de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Smilde. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3200)
€755
(€7450)
€1050
(€8250)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€220
(€2600)
€370
(€3350)
Spouwmuur€300
(€1750)
€740
(€2000)
€800
(€3325)
HR++ glas€210
(€2925)
€325
(€4000)
€400
(€4600)
isolatie smilde 9422

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ voor de isolatiespecialist in Smilde?

Waarom mijn woning in Smilde isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3925 en dat levert gemiddeld op €345 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse werkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze website vind je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Praxis, Formido, Hubo, Multimate. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Drenthe

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 25 procent van de factuur mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Smilde een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.middendrenthe.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Drenthe
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Smilde. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Smilde wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Smilde voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Smilde. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een comfortabel leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen