Isolatie Oranje

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Oranje? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen als bijv. dakisolatie en isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder komen we met waardevolle informatie over isolatie Oranje. Bijvoorbeeld vraagstukken over je dak isoleren en glaswol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-oranje-9416

 • Een fors lagere energierekening
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Maak je huis stiller
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9416
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop zie je de interessantste stappen om jouw woning in Oranje te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oranje is goed te betalen (al vanaf +/- € 900 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €265 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn ongeveer €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Oranje kost doorgaans €5500. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. De potentiële besparing ligt op €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Je profiteert van zo’n €920 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog een aantal aantrekkelijke oplossingen. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Oranje (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en een energiebewuste wereld? Woning Oranje isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2400 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1375 per 12 maanden. Op deze website bekijk je de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Oranje. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4100)
€795
(€6550)
€1070
(€9300)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€180
(€2050)
€400
(€3050)
Spouwmuur€250
(€1050)
€580
(€2125)
€870
(€3650)
HR++ glas€200
(€2600)
€315
(€3600)
€425
(€4725)
isolatie oranje 9416

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Meer weten over de isolatiespecialist in Oranje?

Waarom mijn woning in Oranje isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Budget Energie of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een optimale leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3450 en geeft een besparing van €350 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote investeringen als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Onderstaand lees je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hubo, Multimate, Hornbach, Formido, Praxis. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Drenthe

Door opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25% van de offerte kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Oranje een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.middendrenthe.nl voor opties in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Drenthe
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Oranje. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Oranje wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Oranje voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Oranje. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen dragen bij aan een aangenaam en prettig klimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen