Isolatie Mantinge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Mantinge? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van enkele acties zoals dakisolatie of warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over isolatie Mantinge. We bespreken vraagstukken over de schuur isoleren en U-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-mantinge-9436

 • Hoog rendement
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Weinig geluid in de woning
 • Een hoger energielabel

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9436
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand check je de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Mantinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Mantinge is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 910 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €290 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De prijzen variëren rond €1675 en de besparing loopt op tot €190 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Mantinge kost doorgaans €4500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13100. Dit levert op ongeveer €810 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er verscheidene mogelijke mogelijkheden. Hieronder beschrijven we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Mantinge (mei 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een CO-2 reducerende wereld? Woning Mantinge isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2550 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €850 op jaarbasis. Op deze pagina komen we met de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Mantinge. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3050)
€735
(€7350)
€970
(€8900)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€240
(€2150)
€305
(€3150)
Spouwmuur€260
(€825)
€690
(€2000)
€865
(€3550)
HR++ glas€250
(€2775)
€280
(€3400)
€430
(€4625)
isolatie mantinge 9436

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Mantinge?

Waarom mijn woning in Mantinge isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Engie of Qurrent, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €235 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Onderstaand bekijk je meer info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Hornbach, Praxis, Hubo, Karwei. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Drenthe

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer een kwart van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Mantinge een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.middendrenthe.nl voor opties in mei 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Drenthe
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Mantinge. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Mantinge wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Mantinge voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Mantinge. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen resulteren in een aangenaam wooncomfort en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen