Isolatie Zuidveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Zuidveld? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een aantal stappen als bijv. de buitengevel isoleren en tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hierna check je belangrijke informatie over isolatie Zuidveld. We zoomen in op vraagstukken over vliering isoleren en Pur Isolatieplaten. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-zuidveld-9432

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9432
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf zie je de populairste methodes om een woning in Zuidveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Zuidveld is goed te betalen (al vanaf +/- € 780 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €200 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten fluctueren rond de €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €225 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Zuidveld kost gemiddeld €5800. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. De potentiële besparing ligt op €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Je profiteert van ong. €810 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we meerdere alternatieve oplossingen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Zuidveld (mei 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Zuidveld isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2975 m3. Dat komt neer op €850 (jaarlijks). Op deze website ontdek je de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Zuidveld. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3900)
€695
(€6450)
€1020
(€8050)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€230
(€2250)
€365
(€2850)
Spouwmuur€195
(€1025)
€720
(€2275)
€825
(€3350)
HR++ glas€190
(€2525)
€330
(€3775)
€380
(€4550)
isolatie zuidveld 9432

Gangbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Zuidveld?

Waarom mijn woning in Zuidveld isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder als Delta en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3925 en dat levert gemiddeld op €275 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande acties zoals isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Onderstaand lees je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Karwei, Formido, Hubo, Multimate, Gamma, Hornbach. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Drenthe

Door een subsidie wordt het investeren in je huis nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 20% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Zuidveld extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.middendrenthe.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Drenthe
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren dankzij woningisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Zuidveld. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Zuidveld wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Middels een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere geen HR++ glas, oude muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Zuidveld voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Zuidveld. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een optimale leefomgeving en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen