Isolatie Orvelte

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Orvelte? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel als isolatie van de bodem of tochtwering heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder komen we met belangrijke informatie over isolatie Orvelte. Je komt meer te weten over topics als naden en kieren dichten en vocht in huis of vochtproblemen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-orvelte-9441

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Controle over de temperatuur
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Beperking geluiden van buiten
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9441
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal jij de interessantste acties om een woning in Orvelte te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Orvelte kan erg voordelig (plusminus € 780 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten bedragen zo’n €1850 en het rendement ligt op zo’n €240 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Orvelte kost gemiddeld €5700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1240. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11800. Daarmee bespaar je zo’n €780, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we verschillende interessante werkzaamheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest populaire opties.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Orvelte (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en uiteraard een duurzame toekomst? Woning Orvelte isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2325 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 per 12 maanden. Op deze website check je de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Orvelte. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3400)
€865
(€5200)
€1190
(€9250)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€235
(€1700)
€300
(€3300)
Spouwmuur€390
(€1475)
€610
(€2225)
€840
(€3675)
HR++ glas€235
(€2575)
€300
(€4300)
€415
(€5100)
isolatie orvelte 9441

Erkende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Orvelte?

Waarom mijn woning in Orvelte isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij zoals Delta of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3025 en dat levert gemiddeld op €215 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Karwei, Formido, Gamma, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Midden-Drenthe

Door te profiteren van een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 15 procent van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Orvelte een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.middendrenthe.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Midden-Drenthe
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Orvelte. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Orvelte wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dun (tochtig) glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Orvelte voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Orvelte. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen