Isolatie Bovensmilde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Bovensmilde? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via haalbare maatregelen zoals isolatie van binnenmuren en warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna check je handige informatie over isolatie Bovensmilde. Dit gaan om bijvoorbeeld items als isolatie van de buitengevel en koudeval. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-bovensmilde-9421

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een prettige leefomgeving
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Kan snel aangebracht worden
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9421
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje tref je de meest toegepaste manieren om een woning in Bovensmilde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bovensmilde is interessant (vanaf plusminus € 970 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €270 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten variëren rond €1975 en de winst ligt rond de €260 p/jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Bovensmilde kost plusminus €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12600. Het rendement is plusminus €970 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er nog een aantal vaak toegepaste oplossingen. Hieronder vermelden we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Bovensmilde (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Bovensmilde isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2350 m3. Dat komt neer op €1025 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Bovensmilde. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4350)
€715
(€5500)
€950
(€9650)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€230
(€2200)
€310
(€3050)
Spouwmuur€330
(€1375)
€750
(€2550)
€890
(€3000)
HR++ glas€210
(€2125)
€320
(€3775)
€400
(€4500)
isolatie bovensmilde 9421

Plaatsen in de buurt:

Interessante Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Bovensmilde?

Waarom mijn woning in Bovensmilde isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Budget Energie en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3300 en besparen tot €335, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande acties zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op deze website tref je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Gamma, Multimate, Formido, Karwei. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: neemt geen vocht op

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Drenthe

Door te profiteren van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de factuur krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Bovensmilde extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.middendrenthe.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Drenthe
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Bovensmilde. Ook interessant is de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Op basis van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Bovensmilde wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bovensmilde voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Bovensmilde. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen