Isolatie Nieuw-Balinge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Nieuw-Balinge? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een investering als bijv. triple glas en isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna ontdek je diverse informatie over isolatie Nieuw-Balinge. Dit kan gaan om topics als isolerende raambekleding en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-nieuw-balinge-7938

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een prettig binnenklimaat
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode7938
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje vind jij de interessantste toepassingen om jullie woning in Nieuw-Balinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuw-Balinge is voordeling (om en nabij de € 940 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €255 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn gemiddeld €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €275 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, steenwol, glaswol, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nieuw-Balinge kost zo’n €5900. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €12800. De winst is ong. €800, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast noemen we allerlei populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst praten we over de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Nieuw-Balinge (februari 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of bijdragen aan een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Nieuw-Balinge isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2525 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1250 p/jaar. Op deze website calculeren we de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuw-Balinge. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3400)
€785
(€7500)
€1020
(€9750)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€195
(€2650)
€305
(€2900)
Spouwmuur€220
(€1050)
€680
(€2050)
€920
(€3350)
HR++ glas€205
(€2775)
€280
(€3725)
€440
(€5100)
isolatie nieuw-balinge 7938

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Vragen voor een isolatiespecialist in Nieuw-Balinge?

Waarom mijn woning in Nieuw-Balinge isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Eneco of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3550, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €260 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Dan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote investeringen zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. In de box hieronder bekijk je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Te koop bij erkende bouwmarkten als Karwei, Formido, Hornbach, Gamma, Praxis, Multimate. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Drenthe

Door de ondersteuning van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 25 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Nieuw-Balinge een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.middendrenthe.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Drenthe
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Nieuw-Balinge. Ook interessant is de GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Op basis van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Nieuw-Balinge wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Nieuw-Balinge voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Nieuw-Balinge. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen