Isolatie Bruntinge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Bruntinge? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een investering zoals isolatie van de zolder of tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Bruntinge. Dit kan gaan om topics als isolatie binnenkant gevel en glaswol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-bruntinge-9435

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een optimaal leefklimaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9435
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl ontdek jij de meest toegepaste manieren om jullie woning in Bruntinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bruntinge is voordeling (vanaf zo’n € 760 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn zo’n €1775 en het resultaat is zo’n €205 per jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, chips, isolatiechape, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Bruntinge kost gemiddeld €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. De besparing loopt op tot €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11200. Het voordeel is pakweg €870 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens bestaan er verscheidene mogelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Bruntinge (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een groenere samenleving? Woning Bruntinge isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2225 m3. De besparing komt neer op €1400 per jaar. Onderstaand komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Bruntinge. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4250)
€645
(€5350)
€1040
(€9300)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€265
(€2350)
€385
(€2750)
Spouwmuur€205
(€1150)
€510
(€2675)
€840
(€3125)
HR++ glas€235
(€2025)
€280
(€3100)
€395
(€4650)
isolatie bruntinge 9435

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Meer weten over de isolatiespecialist in Bruntinge?

Waarom mijn woning in Bruntinge isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3875 en dat bespaart tot €295, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Dan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties als isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze pagina check je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Formido, Karwei, Gamma, Multimate, Hornbach, Praxis. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Drenthe

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus een kwart van de kosten krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Bruntinge een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.middendrenthe.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Drenthe
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Bruntinge. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Aan de hand van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bruntinge wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn enkel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bruntinge voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Bruntinge. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een lekker warm huis en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen