Isolatie Elp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Elp? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van enkele acties zoals spouwmuurisolatie en isolerende raamfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna lees je waardevolle informatie over isolatie Elp. We bespreken items als isolatie van verwarmingsbuizen en thermische bruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-elp-9442

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Vocht absorberend vermogen
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Voor iedere portemonnee
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9442
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop tref je de meest populaire toepassingen om jouw woning in Elp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Elp is aantrekkelijk (ongeveer € 730 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €290 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De kosten liggen rond €1700 en je bespaart al snel €205 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Elp kost zo’n €5350. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Daarmee bespaar je circa €760 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook bestaan er nog een aantal interessante uitvoeringen. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste vormen.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Elp (mei 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke samenleving? Woning Elp isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2125 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 (jaarlijks). Op deze website check je de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Elp. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4000)
€815
(€5850)
€1130
(€9400)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€265
(€1950)
€395
(€3550)
Spouwmuur€320
(€900)
€600
(€2350)
€805
(€3600)
HR++ glas€210
(€2675)
€260
(€3525)
€405
(€5375)
isolatie elp 9442

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Vragen voor een isolatiespecialist in Elp?

Waarom mijn woning in Elp isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Delta of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3450 en besparen tot €305 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide projecten als isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Onderstaand ontdek je meer info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Formido, Karwei, Multimate, Hubo, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Drenthe

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 15% van de factuur krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Elp een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.middendrenthe.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Drenthe
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Elp. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Elp wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Elp voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Elp. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimaal leefklimaat en veel minder stookkosten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen