Isolatie Westerbork

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Westerbork? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Via een paar maatregelen zoals je dak isoleren of isolerende raamfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl check je belangrijke informatie over isolatie Westerbork. We staan stil bij onderwerpen als binnenmuren isoleren en spouwanker. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-westerbork-9431

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een aangename leefomgeving
 • Minder uitstoot van CO2
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9431
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna ontdek jij de populairste toepassingen om je woning in Westerbork te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Westerbork is voordeling (vanaf € 780 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €240 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn zo’n €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €275 per jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Westerbork kost +/- €5800. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1030. De besparing loopt op tot €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13100. De winst is om en nabij €840 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we verschillende aantrekkelijke vormen. Hierna benoemen we de meest toegepaste opties.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Westerbork (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijk een groenere gemeenschap? Woning Westerbork isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2050 m3. Dat komt neer op €850 per jaar. Op deze website check je de verwachte kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Westerbork. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per soort vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3500)
€785
(€6700)
€1150
(€9800)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€270
(€1700)
€400
(€2950)
Spouwmuur€400
(€1575)
€440
(€2750)
€950
(€3625)
HR++ glas€210
(€2825)
€330
(€3575)
€375
(€5400)
isolatie westerbork 9431

Populaire Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Westerbork?

Waarom mijn woning in Westerbork isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Delta en Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3775 en dat levert gemiddeld op €210 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grote projecten zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Onderstaand vind je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Hornbach, Praxis, Formido, Gamma, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Drenthe

Door gebruik te maken van subsidies wordt een huis isoleren uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Westerbork een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.middendrenthe.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Drenthe
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Westerbork. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Westerbork wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Westerbork voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Westerbork. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen