Isolatie Beilen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Beilen? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels haalbare maatregelen als isolatie van de binnengevel of tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze website vind je uiteenlopende informatie over isolatie Beilen. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals vloerisolatie en spouwanker. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-beilen-9411

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Goed bezig voor het milieu
 • Voor iedere portemonnee
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9411
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl vind jij de meest toegepaste methodes om jouw woning in Beilen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Beilen kan erg voordelig (plusminus € 790 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €240 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn ongeveer €1925 en de besparing loopt op tot €235 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Beilen kost je zo’n €5350. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1090. De besparing loopt op tot €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11300. Het rendement is pakweg €780, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we meerdere mogelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf benoemen we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Beilen (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijk een groenere wereld? Woning Beilen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2825 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 (jaarlijks). Hieronder calculeren we de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Beilen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4050)
€695
(€6450)
€1120
(€9100)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€180
(€1600)
€355
(€2700)
Spouwmuur€270
(€1175)
€470
(€2525)
€905
(€3425)
HR++ glas€235
(€2475)
€315
(€3525)
€360
(€4700)
isolatie beilen 9411

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Beilen?

Waarom mijn woning in Beilen isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Essent of Vandebron, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3725, dat betekent een winst van 250 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op die manier analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote projecten als isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. In de box hieronder tref je nuttige informatie over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Karwei, Hubo, Praxis, Gamma, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Drenthe

Via (regionale) subsidies wordt een huis isoleren leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 25 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Beilen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.middendrenthe.nl voor de status in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Drenthe
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Beilen. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Beilen wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Beilen voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Beilen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een gezond wooncomfort en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen