Isolatie Kollumerland en Nieuwkruisland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Kollumerland en Nieuwkruisland? Goede isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties als bijv. het dak isoleren en isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina check je bruikbare informatie over isolatie Kollumerland en Nieuwkruisland. Denk aan thema’s als de schuur isoleren en ventilatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-kollumerland-en-nieuwkruisland-9299

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Einde van vochtproblemen
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Geluidswerende werking
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieFriesland
GemeenteKollumerland en Nieuwkruisland
Postcode9299
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina achterhaal je de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Kollumerland en Nieuwkruisland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Kollumerland en Nieuwkruisland kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 740 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €195 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven bedragen zo’n €1750 en het bespaart circa €195 p/jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Kollumerland en Nieuwkruisland kost +/- €5050. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13400. Dit levert op ongeveer €910 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er meerdere mogelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest interessante opties.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Kollumerland en Nieuwkruisland (juli 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en een energiezuinige samenleving? Woning Kollumerland en Nieuwkruisland isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2275 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 p/jaar. Hieronder kijken we naar de totale prijs zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Kollumerland en Nieuwkruisland. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3300)
€655
(€5650)
€1230
(€8300)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€280
(€2050)
€395
(€2850)
Spouwmuur€315
(€1225)
€420
(€2775)
€850
(€3225)
HR++ glas€210
(€1825)
€280
(€4075)
€350
(€5150)
isolatie kollumerland-en-nieuwkruisland 9299

Populaire Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Kollumerland en Nieuwkruisland?

Waarom mijn woning in Kollumerland en Nieuwkruisland isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Eneco of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Verder zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3600 en besparen tot €280 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Zo ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke klussen zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. In de box hieronder lees je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Karwei, Hubo, Formido, Gamma, Multimate. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland

Met behulp van opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 20% van de factuur mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Kollumerland en Nieuwkruisland een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.kollumerland.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Kollumerland en Nieuwkruisland
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Kollumerland en Nieuwkruisland. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Aan de hand van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Kollumerland en Nieuwkruisland wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Met een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Kollumerland en Nieuwkruisland voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Kollumerland en Nieuwkruisland. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen