Isolatie Eursinge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Eursinge? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Met een paar maatregelen zoals isolatie van de bodem en isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina check je handige informatie over isolatie Eursinge. Je komt meer te weten over onderwerpen als de buitengevel isoleren en soorten isolatiewaarden. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-eursinge-9434

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een prettig wooncomfort
 • Kies voor duurzame warmte
 • Kan snel aangebracht worden
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9434
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand vind jij de populairste stappen om jullie woning in Eursinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Eursinge is interessant (al vanaf € 820 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €190 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven bedragen zo’n €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Eursinge kost om en nabij de €5450. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Het rendement is zo’n €840 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we diverse aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Eursinge (mei 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en ook een bewuste maatschappij? Woning Eursinge isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2725 m3. Dat komt neer op €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna komen we met de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Eursinge. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3600)
€835
(€5700)
€1040
(€9600)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€290
(€1650)
€345
(€3450)
Spouwmuur€220
(€1750)
€700
(€2650)
€830
(€3350)
HR++ glas€225
(€2200)
€330
(€4275)
€365
(€4450)
isolatie eursinge 9434

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Eursinge?

Waarom mijn woning in Eursinge isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier als Budget Energie of Vandebron, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande klussen zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. In de box hieronder vind je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Hubo, Multimate, Gamma, Formido, Hornbach, Praxis. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Drenthe

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 15% van de offerte mag je terugvorderen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Eursinge een subsidie of duurzaamheidslening. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.middendrenthe.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Drenthe
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Eursinge. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij het advies hieronder kom je met een isolatieplan Eursinge wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Eursinge voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Eursinge. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een warm en comfortabel huis en verlagen het energiegebruik. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen