Isolatie Hoogersmilde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hoogersmilde? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via haalbare maatregelen zoals schuin dak isoleren of dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website ontdek je diverse informatie over isolatie Hoogersmilde. Je kunt denken aan vraagstukken over plat dak isoleren en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-hoogersmilde-9423

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Aantrekkelijke groene lening
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9423
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje vind je de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Hoogersmilde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Hoogersmilde is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 890 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €205 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten liggen rond €2000 en de besparing loopt op tot €185 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hoogersmilde kost +/- €5500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1200. Het rendement is al snel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12900. Het rendement is ong. €840 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we nog meer aantrekkelijke oplossingen. In onderstaande tekst benoemen we de populairste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Hoogersmilde (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een duurzame maatschappij? Woning Hoogersmilde isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2200 m3. Dat komt neer op €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina vind je de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Hoogersmilde. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3500)
€805
(€5050)
€920
(€9100)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€265
(€1800)
€380
(€2950)
Spouwmuur€210
(€800)
€720
(€2700)
€880
(€3625)
HR++ glas€225
(€2475)
€275
(€4100)
€350
(€4750)
isolatie hoogersmilde 9423

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Hoogersmilde?

Waarom mijn woning in Hoogersmilde isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energieaanbieder als Eneco of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3375 en dat levert gemiddeld op €240, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan check je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide acties zoals isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze website lees je een samenvatting van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Praxis, Formido, Hornbach, Gamma, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Drenthe

Door subsidies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Zo’n 20% van de onkosten krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Hoogersmilde een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.middendrenthe.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Drenthe
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Hoogersmilde. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Aan de hand van onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Hoogersmilde wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Hoogersmilde voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Hoogersmilde. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een aangenaam binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen