Isolatie Drijber

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Drijber? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren en dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina tref je handige informatie over isolatie Drijber. We gaan aan de slag met onderwerpen als isolerende deuren en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-drijber-9419

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een gezond binnenklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9419
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website tref je de meest interessante toepassingen om je woning in Drijber te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Drijber is goedkoop (plusminus € 960 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €225 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn gemiddeld €2000 en je bespaart al snel €245 per jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, dekens, icynene, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Drijber kost om en nabij de €5900. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. De besparing loopt op tot €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Het voordeel is circa €770 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0zijn er meerdere rendabele werkzaamheden. In onderstaande tekst beoordelen we de meest populaire opties.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Drijber (mei 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota of wellicht een energiebewuste gemeenschap? Woning Drijber isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2950 m3. Dat komt neer op €1475 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de totale prijs als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Drijber. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3500)
€885
(€6550)
€1160
(€9800)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€175
(€1800)
€370
(€2700)
Spouwmuur€215
(€1475)
€580
(€2250)
€925
(€3175)
HR++ glas€205
(€2975)
€325
(€3975)
€390
(€4450)
isolatie drijber 9419

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Meer weten over de isolatiespecialist in Drijber?

Waarom mijn woning in Drijber isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Eneco of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3725, dat betekent een winst van 215 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Dan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hierna bekijk je kort & bondige info over het huidige assortiment. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hubo, Praxis, Formido, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Drenthe

Door gebruik te maken van een subsidie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 15 procent van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Drijber een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.middendrenthe.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Drenthe
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag dankzij woningisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Drijber. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Drijber wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Drijber voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Drijber. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen