Isolatie Hooghalen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hooghalen? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals isolatie van de binnengevel of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna ontdek je diverse informatie over isolatie Hooghalen. We gaan aan de slag met topics als isolerende kozijnen en ventilatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-hooghalen-9414

 • Lagere stookkosten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Minder last van lawaai van straat
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9414
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze website zie je de interessantste methodes om je woning in Hooghalen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hooghalen is voordeling (om en nabij de € 960 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €210 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn zo’n €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiechape, PUR schuim, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Hooghalen kost +/- €5250. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11600. De winst is plusminus €880 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog meer populaire opties. In de volgende paragraaf behandelen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Hooghalen (mei 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een bewuste toekomst? Woning Hooghalen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2100 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 (jaarlijks). Hieronder ontdek je de hoogte van de investering in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Hooghalen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3950)
€605
(€5550)
€960
(€9450)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€260
(€2000)
€375
(€3350)
Spouwmuur€320
(€1450)
€640
(€2150)
€900
(€3250)
HR++ glas€240
(€2350)
€310
(€3975)
€440
(€4975)
isolatie hooghalen 9414

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Hooghalen?

Waarom mijn woning in Hooghalen isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieaanbieder als Engie of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3750 en besparen tot €230 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Dan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke klussen als vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze website bekijk je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hubo, Karwei, Hornbach, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Midden-Drenthe

Dankzij een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 15 procent van de factuur zijn terug te vragen.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Hooghalen een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.middendrenthe.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Drenthe
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Hooghalen. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Hooghalen wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Hooghalen voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Hooghalen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een warm en comfortabel huis en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen