Isolatie Nieuwebrug

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nieuwebrug? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals de bodem isoleren of dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over isolatie Nieuwebrug. Je kunt denken aan onderwerpen als de binnengevel isoleren en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-nieuwebrug-8469

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Einde van vochtproblemen
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8469
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand achterhaal jij de meest rendabele acties om jullie woning in Nieuwebrug te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nieuwebrug is voordeling (rond de € 920 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €270 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn zo’n €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €275 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, dekens, steenwol, icynene. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nieuwebrug kost gemiddeld €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12000. Het rendement is ongeveer €970 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Ook noemen we nog enkele mogelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest interessante vormen.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Nieuwebrug (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of een duurzame maatschappij? Woning Nieuwebrug isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2750 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1450 per jaar. Op ons isolatie portaal berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuwebrug. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3700)
€655
(€4950)
€1200
(€8700)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€180
(€1550)
€365
(€3050)
Spouwmuur€375
(€1200)
€730
(€2650)
€820
(€3350)
HR++ glas€205
(€2700)
€295
(€3625)
€375
(€4450)
isolatie nieuwebrug 8469

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Nieuwebrug?

Waarom mijn woning in Nieuwebrug isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Engie en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3675 en dat bespaart tot €325 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige projecten als isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hierna bekijk je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Praxis, Multimate, Gamma, Hubo, Formido, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: is erg brandbaar

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heerenveen

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Overigens vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Nieuwebrug een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.heerenveen.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heerenveen
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Nieuwebrug. Ook interessant is de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Nieuwebrug wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Nieuwebrug voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Nieuwebrug. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen