Isolatie Gersloot

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Gersloot? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de spouw isoleren of isolerende raamfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over isolatie Gersloot. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie buitenkant gevel en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-gersloot-8457

 • Lagere maandlasten
 • Vocht absorberend vermogen
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Dempt het geluid
 • Hogere woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8457
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje achterhaal je de interessantste stappen om jullie woning in Gersloot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Gersloot is voordeling (vanaf ongeveer € 870 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €230 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn zo’n €2000 en de besparing loopt op tot €215 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Gersloot kost plusminus €5200. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1010. De potentiële besparing ligt op €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €13200. Hiermee bespaar je circa €830 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zien we nog een aantal aantrekkelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht behandelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Gersloot (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke samenleving? Woning Gersloot isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2025 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal tref je de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Gersloot. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4200)
€665
(€6800)
€1000
(€9550)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€220
(€2600)
€320
(€3450)
Spouwmuur€190
(€1150)
€750
(€2375)
€900
(€3125)
HR++ glas€210
(€2125)
€320
(€3500)
€355
(€4925)
isolatie gersloot 8457

Interessante Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Meer weten over de isolatiespecialist in Gersloot?

Waarom mijn woning in Gersloot isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Delta en Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een optimale leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3825, dat betekent een winst van 345, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. In de box hieronder check je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Karwei, Hubo, Praxis, Hornbach. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heerenveen

Via (regionale) subsidies wordt een huis isoleren leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 25% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Gersloot een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heerenveen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heerenveen
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Gersloot. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Gersloot wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan check je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Gersloot voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Gersloot. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een gezond klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen