Isolatie Tjalleberd

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Tjalleberd? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte of isolerende raamfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Tjalleberd. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de spouw en isolatieplan. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-tjalleberd-8458

 • Veel geld besparen
 • Vocht absorberend vermogen
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8458
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Verderop check je de meest populaire toepassingen om jouw woning in Tjalleberd te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Tjalleberd is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 990 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €235 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De tarieven liggen rond €1875 en de potentiële besparing ligt op €240, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Tjalleberd kost je zo’n €5450. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. Het voordeel is circa €950 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0kennen we nog meer interessante mogelijkheden. Hierna praten we over de populairste vormen.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Tjalleberd (februari 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en ook een energiezuinige samenleving? Woning Tjalleberd isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2200 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 op jaarbasis. Hieronder bekijk je de uiteindelijke kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Tjalleberd. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3500)
€785
(€7250)
€1110
(€9600)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€275
(€2300)
€365
(€3550)
Spouwmuur€260
(€1750)
€690
(€1975)
€940
(€3100)
HR++ glas€215
(€2500)
€320
(€4025)
€385
(€5350)
isolatie tjalleberd 8458

Actuele Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Tjalleberd?

Waarom mijn woning in Tjalleberd isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Eneco of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3050 en besparen tot €325 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hierna ontdek je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Multimate, Formido, Gamma, Praxis. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heerenveen

Door opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 20% van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Tjalleberd een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.heerenveen.nl voor opties in februari 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heerenveen
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Tjalleberd. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Door het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Tjalleberd wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Tjalleberd voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Tjalleberd. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een prettig klimaat in huis en veel minder stookkosten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen