Isolatie Haskerdijken

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Haskerdijken? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een isolatiemaatregel als bijv. gevelisolatie of isolerende deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand vind je waardevolle informatie over isolatie Haskerdijken. Je komt meer te weten over thema’s als de bodem isoleren en steenwol. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-haskerdijken-8468

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een prettig wooncomfort
 • Goed bezig voor het milieu
 • Meer stilte in huis
 • Erkende uitvoerders

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8468
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand tref je de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Haskerdijken te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Haskerdijken is goed te betalen (vanaf zo’n € 970 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €205 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn ongeveer €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €230 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Haskerdijken kost gemiddeld €4850. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11300. Het voordeel is om en nabij €850 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande zien we diverse interessante oplossingen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Haskerdijken (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een duurzame wereld? Woning Haskerdijken isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2275 m3. Dat is dus al gauw €1175 per 12 maanden. Op deze pagina calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Haskerdijken. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3100)
€885
(€4650)
€1200
(€9000)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€265
(€1850)
€330
(€3350)
Spouwmuur€290
(€1200)
€690
(€2125)
€825
(€3025)
HR++ glas€240
(€2850)
€280
(€3075)
€360
(€5225)
isolatie haskerdijken 8468

Professionele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Vragen voor een isolatiespecialist in Haskerdijken?

Waarom mijn woning in Haskerdijken isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Engie of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3975, dat betekent een winst van 345, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor zie je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hieronder komen we met een handig overzicht van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Karwei, Hubo, Hornbach, Praxis. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Heerenveen

Door te profiteren van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 25% van de kosten zijn terug te vragen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Haskerdijken een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.heerenveen.nl voor opties in mei 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heerenveen
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Haskerdijken. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Haskerdijken wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Haskerdijken voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Haskerdijken. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en je verbruikt minder energie. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen