Isolatie Bontebok

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bontebok? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een investering als bijv. isolatie van schuine dak en warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal check je nuttige informatie over isolatie Bontebok. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals HR++ glas en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-bontebok-8415

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Vermindering Milieu-impact
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8415
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina ontdek je de interessantste onderdelen om jullie woning in Bontebok te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bontebok is financieel toegankelijk (rond de € 780 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €275 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De kosten zijn zo’n €1850 en het resultaat is zo’n €270 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Bontebok kost ongeveer €4900. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1050. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. De winst is ongeveer €890, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens kennen we verscheidene vaak toegepaste oplossingen. Hieronder beoordelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Bontebok (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en ook een milieuvriendelijke wereld? Woning Bontebok isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. De besparing komt neer op €1025 op jaarbasis. Op deze website tref je de totale kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Bontebok. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3300)
€865
(€4600)
€960
(€9350)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€255
(€2250)
€345
(€3250)
Spouwmuur€195
(€1425)
€690
(€2375)
€850
(€3000)
HR++ glas€235
(€2675)
€265
(€3525)
€450
(€4525)
isolatie bontebok 8415

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Bontebok?

Waarom mijn woning in Bontebok isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Delta of Qurrent, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke activiteiten zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hieronder vind je een samenvatting van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Praxis, Formido, Hornbach, Hubo, Gamma, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heerenveen

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 20% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Bontebok een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.heerenveen.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heerenveen
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Bontebok. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Bontebok wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn enkel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bontebok voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Bontebok. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een lekker warm huis en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen