Isolatie Aldeboarn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Aldeboarn? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte en isolatie van deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal komen we met waardevolle informatie over isolatie Aldeboarn. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de gevel en glaswol isolatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-aldeboarn-8495

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een prettig wooncomfort
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8495
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard prima geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand bekijk je de interessantste methodes om jullie woning in Aldeboarn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Aldeboarn is financieel toegankelijk beginnend bij € 880 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €220 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn zo’n €1700 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 op jaarbasis. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Aldeboarn kost ongeveer €5550. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1110. Het rendement is al snel €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €11000. De winst is om en nabij €940 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zien we meerdere rendabele werkzaamheden. In onderstaande tekst bespreken we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Aldeboarn (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en tegelijkertijd een duurzame wereld? Woning Aldeboarn isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2350 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de totale prijs in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Aldeboarn. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3200)
€655
(€7200)
€1100
(€8000)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€295
(€2000)
€335
(€2700)
Spouwmuur€275
(€925)
€670
(€2600)
€875
(€3350)
HR++ glas€190
(€2025)
€320
(€3800)
€365
(€5200)
isolatie aldeboarn 8495

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Aldeboarn?

Waarom mijn woning in Aldeboarn isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Essent of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een prettige leefomgeving en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3025, waarbij u een besparing realiseert van €225 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige projecten als isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze website check je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Multimate, Formido, Praxis, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Heerenveen

Met behulp van opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 25% van de offerte mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Aldeboarn een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heerenveen.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heerenveen
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Aldeboarn. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Op basis van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Aldeboarn wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Aldeboarn voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Aldeboarn. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een warm en comfortabel huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen