Isolatie Mildam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Mildam? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een aantal stappen als de binnengevel isoleren en radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze website ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Mildam. Je leest uitvoerig over thema’s als radiatorisolatie en koudeval. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-mildam-8454

 • Veel minder betalen voor energie
 • Geen vochtproblemen
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Je kunt klein beginnen
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieFriesland
GemeenteHeerenveen
Postcode8454
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2630 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf check je de interessantste onderdelen om jouw woning in Mildam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Mildam is interessant (vanaf € 800 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €230 op jaarbasis (kosten maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De kosten zijn gemiddeld €1925 en de potentiële besparing ligt op €185 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Mildam kost zo’n €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1160. De besparing loopt op tot €850 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13500. Je profiteert van om en nabij €810 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er nog enkele mogelijke vormen. In het volgende overzicht praten we over de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Mildam (maart 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en ook een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Mildam isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2325 m3. Dat is dus al gauw €1075 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl tref je de kosten (bij benadering) op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Mildam. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3700)
€615
(€5450)
€1230
(€9050)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€205
(€1950)
€310
(€2950)
Spouwmuur€285
(€1175)
€450
(€2075)
€835
(€3175)
HR++ glas€210
(€2000)
€275
(€3475)
€365
(€5075)
isolatie mildam 8454

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Mildam?

Waarom mijn woning in Mildam isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij als Budget Energie en Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3150 en geeft een besparing van €290 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan analyseer je wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grote klussen als dak-, gevel of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hierna bekijk je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij populaire bouwmarkten als Multimate, Formido, Hubo, Praxis, Hornbach, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Heerenveen

Door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 20 procent van de verkoopprijs kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Mildam een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.heerenveen.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Heerenveen
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Mildam. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Mildam wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Mildam voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Mildam. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden jou een comfortabel wooncomfort en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen